TwojePC.pl © 2001 - 2024
|
|
A R C H I W A L N A W I A D O M O Ś Ć |
|
|
|
[OT - jakoś towarów] Szukam czekolady, która jest czekoladą a nie czekoladopodobna. , Micky 15/09/18 21:07 Dzisiaj po kilku latach niejedzenia czekolady spróbowałem dwóch produktów: Wedla i Felixa. Gębę mi wykrzywiło z obrzydzenia. Przypomniał się "smak dzieciństwa".- Jakoś to będzie , Doczu 15/09/18 21:18
Teraz tylko manufaktury. Polecam tę, Lwowską. - Belgijski Dolfin , MacLeod 15/09/18 21:32
jwtSSDD. - spróbuj Heidi , piszczyk 16/09/18 01:46
mówię oczywiście o gorzkich, bo mlecznych nie próbowałem. Heidi z dużą ilością kakao (80-85%) przede wszystkim nie są kwaśne, co jest największą jak dla mnie wadą gorzkich czekolad wielu innych producentów, w tym tych najbardziej uznanych! Smakowe też mają dobre (np. gorzka pistacjowa).takie tam klamoty . . . - WAwel , Killer 16/09/18 07:14
Gorzka i deserowaKiedyś normą był ogół a nie margines... - Wawel , NimnuL-Redakcja 16/09/18 08:04
nadal trzyma jakość, szczególnie gorzka 90% jest smaczna (szkoda, że pakują to w plastik - co złego było w klasycznym opakowaniu? Wedel Jedyna nadal jest tak pakowana), Lindt też jest w porządku. Wawel od dawna jest sprzedany i robi słodycze skrojone na miarę dzisiejszych czasów i podniebienia...Gdyby nie wymyślono elektryczności,
siedziałbym przed komputerem przy
świeczkach. - po pierwsze o jakiej czekoladzie piszesz , Artaa 16/09/18 12:03
bo wszystko co ma niej niż 50 % kakao nie powinno mieć prawa do nazwy czekolada...
a biała "czekolada" to już powinno być karalne ;-)- Kakao, tłuszcz kakaowy, mleko i cukier , NimnuL-Redakcja 16/09/18 13:50
% udział nie jest istotny. To są składniki czekolady - biała tabliczka nie ma w składzie kakao, więc czekoladą nie jest. Nadziewane paskudztwa to tylko batoniki, a nie czekolady...
Jeśli w składzie są emulgatory, tłuszcze roślinne, słodziki, sztuczne dodatki zapachowe to świadczy źle nie tylko o produkcie ale i producencie...Gdyby nie wymyślono elektryczności,
siedziałbym przed komputerem przy
świeczkach. - znajdź mi czekoladę bez emulgatora , GULIwer 16/09/18 14:41
bo jakoś ciężko mi uwierzyć że coś takiego dziś istnieje.I'm only noise on wires - Dzięki za odzew. Popróbuję Wawela. Ciekaw jestem tego belgijskiego cuda. , Micky 16/09/18 17:45
Co do obecności soi w czekoladzie. Jest w każdym produkcie, w którym występuje odtłuszczone mleko. Jest GMO (modyfikowana genetycznie). Jest uprawiana na zupie z nawozów. Jest dotowana przez USA. I ładuje się ją, ponieważ konsumenci nie głosują nogami. No ale takie mamy czasy, w których jakość zastąpiła ilość. Żałuję tylko, że Polacy są papugami Europy obecnie jak i za Słowackiego. Ale to wynika z wmawianego od podstawówki kompleksu zaściankowości. - Masz rację , NimnuL-Redakcja 16/09/18 19:46
nieprecyzyjnie się wyraziłem, miałem na myśli konkretnie E476 czyli polirycynooleinian poliglicerolu...
Popularnym emulgatorem jest lecytyna otrzymywana z soi... Tego się chyba nie ominie.Gdyby nie wymyślono elektryczności,
siedziałbym przed komputerem przy
świeczkach. - ano , GULIwer 16/09/18 20:38
a już myślałem że z wojaży jakiś frykas przywiozłeś
Co do czekolad mi smakuje Gorzka Bellarom z Lidla ale składu nie patrzyłem i bardzo fajne brownie z nich wychodzi :)I'm only noise on wires
- hihi biala czekolada , Kenny 16/09/18 14:43
"Znowu jesz smalec z cukrem?" :)).:Pozdrowienia:. - Bombonierka dla teściowej , NimnuL-Redakcja 16/09/18 19:40
czyli cukier w kostkach :-)Gdyby nie wymyślono elektryczności,
siedziałbym przed komputerem przy
świeczkach.
|
|
|
|
|
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2024, TwojePC.PL |
|
|
|
|