Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » cVas 16:33
 » Promilus 16:31
 » Artaa 16:28
 » past 16:27
 » Fl@sh 16:27
 » El Vis 16:13
 » Matti 16:12
 » Sherif 16:10
 » NimnuL 16:07
 » adolphik 16:06
 » ziemowit 15:58
 » Kenny 15:53
 » doxent 15:52
 » globi-wan 15:52
 » jablo 15:51
 » Gakudini 15:44
 » alien1 15:41
 » bajbusek 15:37
 » Liu CAs 15:37
 » Ament 15:34

 Dzisiaj przeczytano
 41144 postów,
 wczoraj 25974

 Szybkie ładowanie
 jest:
włączone.

 
ccc
TwojePC.pl © 2001 - 2024
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

[MEGA-OT] Panierka kurczaka a'la KFC. , Dexter 22/02/10 09:35
W moim mieście (stolica seksu i biznesu) brak takiego przybytku jak KFC, a ja jestem uzależniony.

Kombinowałem ze zrobieniem swojej panierki, z różnym skutkiem, w sieci krąży też "przepis" na takową. Ale nie za bardzo jest to podobne w smaku.

Znalazłem na Allegro takie:
http://www.allegro.pl/...hicken_zestaw_na_8kg.html
http://www.allegro.pl/..._jest_cos_dla_ciebie.html

Próbował ktoś takich?

Komisarz, Blimek, Bart - nie odpowiadajcie w wątkach, które zakładam.
Odpowiedzi oleję.
THX!

  1. .:. , Shneider 22/02/10 09:40
    "Kombinowałem ze zrobieniem swojej panierki, z różnym skutkiem"

    wniosek jeden. kombinuj dalej.

    uzywasz frytkownicy?

    .:: Live at Trance Energy ::.

    1. Tak, frytkownicy. , Dexter 22/02/10 10:30
      Ale testy byłu również z patelnią (mizeriada).

      Kombinowałem już różnie, najlepsza była z dodatkiem płatków kukurydzianych.
      Ale to nie to.

      Komisarz, Blimek, Bart - nie odpowiadajcie w wątkach, które zakładam.
      Odpowiedzi oleję.
      THX!

    2. FRYTOWNICA , emcom 22/02/10 13:35
      To nie nazywa się frytkownica, tylko FRYTOWNICA.
      Tak dla ścisłości ;)

      1. po jakiemu? , Kenny 22/02/10 13:46
        bo raczej nie po polsku ;)

        .:Pozdrowienia:.

        1. A jak myślisz ? , emcom 22/02/10 21:02
          Po dokładniejszym sprawdzeniu, widzę że obie nazwy funkcjonują równolegle - więc ok, wycofuję uwagę. Ale nie zmienia to faktu że byłem kiedyś w ten sposób "skorygowany" w sklepie AGD (podobnie jak z ekspresem do kawy który tak naprawdę nie jest ekspresem)

          1. brniesz ;) , Kenny 22/02/10 21:10
            'obie nazwy funkcjonują równolegle" wg kogo? Bo nie wg pwn.pl, sjp.pl, wikipedia.pl... No chyba ze frytownica to taka frytkowniczka, tylko gdy dorośnie :)

            .:Pozdrowienia:.

      2. Tak, tak, a baterie się formuje, a nie formatuje. , Muchomor 22/02/10 14:30
        Pewnie z gliny ale może z gówna - nie wiem.
        Ja jednak uparcie po swojemu:
        http://sjp.pwn.pl/...rceid=Mozilla-search&od=0

        Stary Grzyb :-) Pozdrawia
        Boardowiczów

        1. O beka, o LOL :)))))) , Bergerac 22/02/10 15:18
          good one :)))

          Barbossa: You're supposed to be dead!
          Jack Sparrow: Am I not?

  2. Dokładne s.w. , McIsland 22/02/10 10:22
    ja kiedyś testowałem coś opartego na płatkach ziemniaczanych, skutek marny

    GTD ...

    1. może dlatego, że , Chrisu 22/02/10 10:36
      miały to być kukurydziane ;)


      Sam chętnie poznam tajniki takiej panierki... MNIAM

      /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\

      1. No przecież, że chodziło mi o kukurydziane , McIsland 22/02/10 11:56
        wiedziałem, że coś nie tak piszę :)

        GTD ...

  3. hmm , tommi 22/02/10 11:21
    o ile dobrze pamietam to na ta panierke skladala sie maka (chyba tortowa), do ktorej dosypywalo sie odpowiednia mieszanke, na opakowaniu nie bylo dokladnie napisane co to jest , wiem, ze bylo tam sproszkowane zoltko i dodatkowo jakies pikantne przyprawy
    kurczaka , ktory wczesniej byl marynowany wrzucalo sie w make z przyprawami, nastepnie kurczek szedl do sitka ktore stalo w wodzie i byl kilka razy potrzasany i znowu do maki i na koniec w gleboki olej do smazenia

    Śmiech to najlepsze lekarstwo na
    wszystko, no może z wyłączeniem biegunki.

  4. ciezko , celt 22/02/10 11:38
    cos takiego zrobic, z mojego wlasnego doswiadczenia
    1. do filetow masz inna make
    2. do zingerow tez inna
    O ile pamietam do mieszalo sie make (w pierszym wypadku biala) z przyprawami.
    W drugim to samo - tyle ze maka ma odcien zolty - dodatek maki kukurydzianej, co powoduje ze jak moczysz w wodzie i potem znowu zanurzasz w mace to powstaja 'piora'
    W drugiej bylo 12 roznych przypraw

    Everything should be made as simple as
    possible, but no simpler

    1. tak dokladnie , tommi 22/02/10 12:25
      do lagodnego byla mieszanka 11 czy 12 przypraw, poza tym lagodnego piecze sie pod cisnieniem

      Śmiech to najlepsze lekarstwo na
      wszystko, no może z wyłączeniem biegunki.

    2. A dlaczego nie można , Bergerac 22/02/10 15:24
      zamiast mąki (lub zamiast części mąki) użyć tartej bułki?

      Barbossa: You're supposed to be dead!
      Jack Sparrow: Am I not?

      1. bo nie o to , celt 22/02/10 16:48
        przecież pytał prawda?
        Nie pytał o panierke do schabowego tylko do kurczka w KFC. Jezeli pracowałes i wiesz lepiej to napisz prosze.

        Everything should be made as simple as
        possible, but no simpler

        1. A dlaczego mam pisać? , Bergerac 22/02/10 22:48
          Nie wiem, to pytam. Savvy? ;)

          Barbossa: You're supposed to be dead!
          Jack Sparrow: Am I not?

          1. aaa , celt 23/02/10 00:10
            tak tak - tylko tak napisałem sorry :)

            Everything should be made as simple as
            possible, but no simpler

  5. to: , Mery 22/02/10 12:14
    http://gotowaniecieszy.blox.pl/...ak-a-la-KFC.html

  6. Olej to , Padawan 22/02/10 13:30
    idź do banku, wymień 10 zł na monety jedno lub dwugroszowe i kup sobie w poniedziałek 5 zingerów. Taka promocja jest w poniedziałki. 200 gr za zingera. Normalnie kosztuje chyba 4,50. ... Kurfa, no tak, u Ciebie nie ma KFC ;)). No to może innych zainteresuje.

    1. Albo to o longery idzie , Padawan 22/02/10 13:31
      sam już nie wiem.

      1. co ty gadasz? , biEski 22/02/10 13:44
        na stronie nic nie ma

        1. Byłem u siebie w mieście , Padawan 22/02/10 13:57
          pierwszy raz od pięciu lat w KFC, patrzę, wywieszony plakacik: 200 gr za longera, 400 gr za zingera w poniedziałki. No to chyba tak jest?

          http://grono.net/...67850/sl/400-groszy-za-zestaw/
          http://forum.gazeta.pl/...estaw_za_grosze_KFC.html
          http://www.patrykpluciennik.pl/...c-sie-za-4z.html

          Wygląda na to, że to funkcjonuje już od jakiegoś czasu.

          1. potwierdzam, kupiłem tak kilka zingerow , Kriomag 22/02/10 14:15
            gościówa spojrzała na mnie jak na wariat, powiedziałem 1800 groszy tu jest - "ok, wierzę" i dała bułeczki :D

            1. Hmm , Padawan 22/02/10 14:21
              byłeś w banku czy uzbierałeś? :)

              1. na dworcu , Demo 22/02/10 14:37
                na sępa :D

                napisalbym swoj config,ale sie nie
                zmiescil:(

    2. Dlaczego wprowadzasz w błąd? , Bergerac 22/02/10 15:22
      ''monety jedno lub dwugroszowe''
      Skoro promocja mówi wyraźnie, że 200gr, to ma to być 200x1gr, a nie 100x2gr, tak? 200 groszy!!! Gdyby promocja mówiła ''100x2 grosze'', ale nie mówi!
      ;)

      BTW, obejrzałeś już ''Chłopaki nie płaczą''?
      ''Jak bym chciał bez frytek, to bym poprosił bez frytek!!!''

      Barbossa: You're supposed to be dead!
      Jack Sparrow: Am I not?

      1. Błąd nie błąd , Padawan 22/02/10 15:25
        zjadłbym sobie teraz parę takich longerów ;p.

        A co do "Chłopaków" to... nadal nie oglądałem. NIE BIJ!!!

        1. Jesteście wszyscy straszni , Bergerac 22/02/10 15:30
          Przez Was zgłodniałem i wypadałoby pójść do sklepu, a tak mi się nie chce...

          Barbossa: You're supposed to be dead!
          Jack Sparrow: Am I not?

  7. Serio jesteś uzależniony? , Bergerac 22/02/10 15:29
    Mi się wydaje, że ta ich panierka jest od spodu śliska, jakby ktoś już po upieczeniu posmarował ją od spodu surowym białkiem lub jakby się zdążyła zepsuć. Jadłem raz w KFC jakiegoś ponoć kurczaka i zauważyłem, że mięso nie jest pieczone ani smażone, lecz gotowane tradycyjnie lub na parze. To panierka ma sprawiać wrażenie, że produkt jest z patelni/piekarnika/grilla. Ja też uwielbiałem kurczaka z KFC, ale niestety mit rozwiał się jak stuletni piard i już więcej nie zjem kury w tej knajpie.

    Barbossa: You're supposed to be dead!
    Jack Sparrow: Am I not?

    1. całkowicie , celt 22/02/10 16:50
      się mylisz w kwestii "że produkt jest z patelni/piekarnika/grilla."
      1. Filety/Zingery/HotWingsy sa pieczone w głębokim oleju w specjalnych piecach, w koszykach (moze sie to zmienilo)
      2. Kurczak (panierka taka sama jak do fieltu) jest pieczony w specjalnych mszynach w glebokim oleju i pod cisnieniem (o ile pamietam 12min)

      Everything should be made as simple as
      possible, but no simpler

    2. podobne wrazenia , Carmamir 22/02/10 16:55
      bylo baardzo tlusto, nie potrafilem nie pobrudzic sie przy tym a do tego nie za smacznie :/

      Wole pizze hut :P zreszta nie tylko ja, patrzac sie na to ile ludzi siedzi w MC i Pizzy Hut a ile w KFC (w KFC 90% wolnych, w Hut trzeba czekac na stolik) to nie tylko moje zdanie ;}

      Kurczaka wole zrobic w domku po swojemu :]

      No to się wkopałem...

      1. Oj tak... , Bitboy_ 22/02/10 17:18
        Pizza Hut to klasyk, jakież było moje zdziwienie kiedy usłyszałem że w Holandii tego nie mają, mieszkałem tam 3 latka, i wpadałem do Polski często tylko po to żeby odwiedzić to miejsce, i zjeść pizze.
        Oczywiście na cieście PanPizza, najlepiej sycylijską - jest tak sycąca że sam dużej nie dam rady wszamać, a top rzadkość ;)

        9600K@4.6,AorusEliteZ390,CryorigR1
        Ultimate,GskillRipJawsV360016GB,AsusGTX1070
        ,FraDesION660P

        1. nie chce , celt 22/02/10 17:58
          nic mowic ale pizza z PizzyHut jak dla mnie to porazka. Tez wiem jak jest robiona - 'na szczescie' nie tak jak TelePizza :)
          Co do pizzy to polecam
          - w Gdansku Oliwie - Margarita
          - w Toruniu - kiedys w Zebrze byla dobra (ostatnio sie zepsula) i na Browarnej

          Everything should be made as simple as
          possible, but no simpler

          1. nie bluźnij ;) , Bitboy_ 22/02/10 18:16
            herezje są w modzie, ale Pizza Hut to dla mnie miejsce święte, w odróżnieniu od Jasnej Góry ;p

            9600K@4.6,AorusEliteZ390,CryorigR1
            Ultimate,GskillRipJawsV360016GB,AsusGTX1070
            ,FraDesION660P

            1. w PizzyHut , celt 22/02/10 19:00
              ciasto robilo sie kiedys na miejscu - nie wiem jak teraz - czyli w sumie nie tak zle :)
              W Telepizzy ciasto o ile sie nie myle to przywozi sie w 'beczkach' tj. plynne (takze tej pizzy w zyciu juz nie zjem)

              Everything should be made as simple as
              possible, but no simpler

              1. w PH , tommi 22/02/10 23:59
                tez ciasto sie robi na miejscu

                Śmiech to najlepsze lekarstwo na
                wszystko, no może z wyłączeniem biegunki.

                1. wiem , celt 23/02/10 00:14
                  że kiedyś tak było - myślałem że teraz może robią bardzie przemysłowo :)
                  Kiedyś się sypało: wode + mąkę + dodatki i mieszało w takiej maszynie.
                  Potem placki i rozwałkowanie na płaskie placki, a potem na formy do pieczenia i do wyrośnięcia. Potem dodatki i do pieca o ile się nie mylę na 12 min :)

                  Everything should be made as simple as
                  possible, but no simpler

          2. gdzie ta Margarita? , Tummi 22/02/10 22:41
            W Gdansku nie moge znalezc zadnej (trojmiasto.pl) - jedyna jest w Sopocie (http://www.margarita.sopot.pl/karta_menu.php)

            T.

            www.skocz.pl/uptime :D

            1. voila , celt 23/02/10 00:09
              http://www.trojmiasto.pl/MARGHERITA-o501.html

              Everything should be made as simple as
              possible, but no simpler

              1. thnx ;) , Tummi 23/02/10 00:49
                kilka literek, a jaka roznica :)

                T.

                www.skocz.pl/uptime :D

          3. W Warszawie , Bergerac 22/02/10 22:51
            ''Prima'' na Puławskiej na przeciwko wylotu Dolnej
            ''Da Grasso'' w każdej dzielnicy

            Barbossa: You're supposed to be dead!
            Jack Sparrow: Am I not?

        2. a to ciekawe , Carmamir 23/02/10 16:29
          w PL mialem dosc daleko do najblizsze PH ale tutaj sa co 2-3mile wiec jest ok.

          Chociaz nie powiem ze jeden czy 2 pizzernikow robia swietne pizze (ciasto i sos no i skladniki), problem ze zawsze dlugo dojezdza :///

          No to się wkopałem...

      2. Pizza Hut to shit... , Remek 23/02/10 08:43
        na spulchniaczach, z niedogotowanymi warzywami, pomidarami w skórze.. a fuj

        1. Nikt , Bitboy_ 23/02/10 09:42
          Ciebie szanowny kolego nie zmusza do jedzenia tam :)
          Mnie smakuje, milionom innych ludzi też, ale masz święte prawo mieć swoje zdanie..

          9600K@4.6,AorusEliteZ390,CryorigR1
          Ultimate,GskillRipJawsV360016GB,AsusGTX1070
          ,FraDesION660P

          1. Dlatego je wyraziłem... , Remek 23/02/10 10:58
            Jak wielu innych w tym wątku :)

            1. Szkoda że żadne na temat ;-/ , Dexter 23/02/10 11:29
              123

              Komisarz, Blimek, Bart - nie odpowiadajcie w wątkach, które zakładam.
              Odpowiedzi oleję.
              THX!

              1. Fajnie, że wtręt na temat Pizza Hut był na temat... , Remek 23/02/10 12:09
                ....

        2. hmmm , Carmamir 23/02/10 16:28
          warzyw na pizze sie nie gotuje i wcale nie maja byc ugotowane czy miekkie.

          Wlasnie lubie PH m.in. za ich warzywa i style, a spulchniacze to co masz na mysli :) ? Drozdze :P

          Sam jak robie pizze to tez uzywam spulchniacze ;)

          Mi najbardziej smakuje ich sos pomidorowy, nadaje hutowy smak ;)

          No to się wkopałem...

          1. Eee... , Bergerac 23/02/10 19:42
            To chyba nie wiesz jak smakuje sos pomidorowy Da Grasso :)

            Barbossa: You're supposed to be dead!
            Jack Sparrow: Am I not?

          2. nie wiesz co to sztuczne spulchniacze? , Remek 25/02/10 10:14
            ...

  8. taki detal... , Skyp 22/02/10 18:04
    generalnie sam lubię KFC, choć takie ilości tłuszczu to masakra...

    Radziłbym jednak poczytać o etyce w biznesie w wykonaniu KFC w Polsce - czyli AMRest
    http://wyborcza.pl/...dkowe_pozeranie_Sfinksa.html

    Morawski ostatecznie odzyskał pośrednio kontrolę nad Sfinksem, ale warto w takich momentach zastanowić się komu nabija się kabzę...

    Skyp

    1. Akurat Sfinksa mi nie szkoda, bo od dłuższego czasu jakość ma żenującą. , Rhobaak 22/02/10 20:14
      Zarówno jedzenie, jak i obsługa reprezentują niski poziom. Może różni się to w poszczególnych lokalach, ale na kilku przykładach widzę gwałtowną tendencję spadkową.

      Kor2dual3,2hZ overkloc,4Gbit Ram
      G-forc 460 gietex,barakudy
      Children of Neostrada Association MVP

      1. co do , ViS 22/02/10 22:22
        niskiego poziomu - idę tam w jednym miesiącu, zjadam jakieś obrzydlistwo i obiecuję sobie że nigdy więcej. Potem za dwa miesiące daję się namówić znów, siadam, zjadam i po prostu niebo w gębie, ogromna porcja, smak pierwsza klasa. Problemem jest właśnie nierówność :)

        I will not buy this record - it is
        scratched.

    2. Ten artykuł , Bergerac 22/02/10 23:12
      to szok. No i by się zgadzało jeżeli chodzi o moment, w którym się zaczął spadek jakości.

      Barbossa: You're supposed to be dead!
      Jack Sparrow: Am I not?

      1. hmm... , Skyp 23/02/10 08:37
        taki "drapieżny kapitalizm" ;-)

        Część lokali funkcjonowała na zasadzie franszczyzny. Jak się zaczęły całe te akcje, franszczyznobiorcy w najlepszych lokalizacjach odeszli(np na Starym Rynku w Poznaniu), co też miało wymierny skutek na straty marki.

        Generalnie warto o tym pamiętać stołując się w KFC.

        Skyp

    3. hmm, przeczytałem , Chrisu 1/03/10 23:19
      i, czy ten facet jest slepy? Kto chwali się swoimi interesami?

      /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\

  9. jak ogladalem na discovery "jak to jest zrobione" zrozumialem , chris_gd 22/02/10 22:28
    ze uzyskanie czegos takiego w domu graniczy z cudem

    Ryzen 7 3700X@4.3GHz/16GB 3000Mhz/
    RTX 2060Super@GPU1600/MEM1900

    1. Rozwiń proszę myśl... , Grolshek 24/02/10 13:55
      ...chyba że dysponujesz jakimś linkiem do programu może...

      ***** ***!!!

      1. Technologia wytwazania jedzenia. , ptoki 24/02/10 15:48
        Chodzi o to ze mieszanki tego co potem stanie sie jedzeniem nie sa nijak podobne do tego co mozna zrobic w domu. Skład, przyprawy, dodatki chemizujące, wilgotnosc jest scisle okreslona. Potem obróbka tez jest okropnie precyzyjna np. 7 sekund w oleju o temp 230st. i 25 sekund w oleju o temp 170 stopni Pierwszy olej zamyka pory a drugi smazy wewnatrz.

        I tak dalej. Na piecu w kuchni sie zaje***sz a nie zrobisz.

        1. Po 6 tygodniach kursu... , Wolf 24/02/10 22:12
          Za 3 tys euro, dowiadujesz sie ze w domowej kuchni mozna zrobic takie rzeczy ze...
          Normalnie w szoku bylem, czary...
          Od azjatyzkiej kuchni, gdzie mozesz zrobic zajebiste potrawy na 5 osob w 10 minut liczac od krojenia skladnikow do podania na stol po kuchnie soul fusion, gdzie robisz takie potrawy ze bulimiczce zal wyrzygac...
          Wierna kopia pizzy z pizza hut czy kurczakow z kfc, burger kinga czy mac donalds to pikus...

          Vey iz mir!

          1. A glownym skladnikiem jest E621 lub NaC5NO4H8 lub , ptoki 25/02/10 08:17
            (2S)-2-amino-5-hydroksy-5-oxo-pentanonian sodu?

            Zartuje.
            Oczywiscie ze w domowej kuchni daje sie robic bardzo smaczne rzeczy. IMO domowa pizza (wlosi by tego tak nie nazwali) na ciescie drozdzowym jest naprawde lepsza niz "fabryczna" nie zapycha, nie powoduje zgagi. No i smakuje mimo braku e621 :)

  10. zastanawiam , LooKAS 22/02/10 23:02
    sie po co w domu robic fastfooda :) Jest tyle dobrego zarcia na swiecie a niektorzy probuja za wszelka cene skopiowac masowe zarlo. Aha i nie jedz kurczakow bo to samo zuooo. Kaczke, perliczke itp. ale nie kurczaka. Tego to nawet koty nie chca jesc :)
    A powaznie odpowiadajac na pytanie - Nie wiem :)

    I wanna suck, I wanna lick
    I wanna cry and I wanna spit

    1. Tyle ze ten fastfood... , Wolf 22/02/10 23:25
      W swej pierwotnej formie byl wierna kopia kilku potraw kuchni kreolskiej...
      Do teraz w okolicach nowego orleanu kurczaki typu KFC to jedna z najpopularniejszych, domowych potraw...
      A ze z biegiem czasu stosuje sie coraz wiecej ulepszaczy, a coraz mniej naturalnych skladnikow...
      Ale ze zwyklym, tradycyjnym, Polskim chlebem jest to samo...

      Vey iz mir!

      1. No właśnie , Bergerac 23/02/10 02:46
        30 lat temu na wakacjach w górach kupowało się chleb większy średnicą od największej pizzy i po pokrojeniu był świeży przez kilka dni. A teraz? Kupujesz i przy krojeniu od razu sypią się ze środka trociny jak z wypchanej głowy guźca ''made in DDR''.

        Barbossa: You're supposed to be dead!
        Jack Sparrow: Am I not?

        1. Czasem jeszcze sie da... , Wolf 23/02/10 11:28
          Dorwac taki chleb...
          Ostatnio gdzies 3,5 roku temu udalo mi sie taki wyrwac, ale za 60zl...

          Vey iz mir!

          1. Ale , Bergerac 23/02/10 15:24
            gdzie???

            Barbossa: You're supposed to be dead!
            Jack Sparrow: Am I not?

            1. Na targu... , Wolf 23/02/10 19:29
              W Nowym Targu :)

              Vey iz mir!

              1. Holy , Bergerac 23/02/10 19:41
                shit...

                Barbossa: You're supposed to be dead!
                Jack Sparrow: Am I not?

              2. eeee , Dabrow 25/02/10 11:33
                ja wiem gdzie wciąż taki dają i nie w NT i nie za 60 (-;

                !!!!!TO JEST SPARTA!!!
                !Tu się nic nie zmienia!
                ------dabrow.com------

                1. Błagam , Bergerac 25/02/10 13:59
                  powiedz że w Warszawie...

                  Barbossa: You're supposed to be dead!
                  Jack Sparrow: Am I not?

                  1. A skad... , Wolf 25/02/10 21:23
                    To ja nie wiem gdzie, ale wiem ze nie w Warszawie :)

                    Vey iz mir!

                    1. no pewnie że nie , Dabrow 26/02/10 09:14
                      3 dni drogi konno z Warszawy. Z Krakowa rzut beretem. Ale.... Wolf - w Krk jest pare dobrych piekarni gdzie chleb jest chlebem nie watą...

                      !!!!!TO JEST SPARTA!!!
                      !Tu się nic nie zmienia!
                      ------dabrow.com------

        2. 30 lat temu , Padawan 23/02/10 12:55
          to się o mnie jeszcze nie mówiło nawet.

        3. heh , Carmamir 23/02/10 16:31
          upieklem chleb i po 1 dniu suchy, bulki to samo :P

          No to się wkopałem...

          1. Upiecz , Agnes 23/02/10 22:31
            z kwaśnym mlekiem.

            Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
            Fizyk, a to jego Meta...

        4. zaraz , elliot_pl 24/02/10 12:48
          wjedzie jozin i ci powie, ze chleb na drugi dzien nie jest swiezy :]

          momtoronomyotypaldollyochagi...

          1. Wiesz jak to jest , Bergerac 24/02/10 14:19
            Młody, to i zdziwiony :)

            Barbossa: You're supposed to be dead!
            Jack Sparrow: Am I not?

  11. I jako ciekawostka... , Wolf 22/02/10 23:35
    Rejony, gdzie tradycyjnie gotuje(a raczej smazy) sie w ten sposob na codzien w domu...

    http://calorielab.com/...ttest-states-2008-big.gif

    Vey iz mir!

  12. OK, kupiłem. , Dexter 28/02/10 19:53
    Tę:
    http://www.allegro.pl/...hicken_zestaw_na_8kg.html

    Smak i wygląd kurczaka - jakby go pomieszać z oryginalnymi kawałkami z KFC musiałbym się mocno zastanawiać, żeby odróżnić.
    Niestety, te obiecane 8kg kurczaka z 1 zestawu panierki to raczej fikcja, 2 kg mięska poszło i 3/4 panierki.
    Ale w rozliczeniu wychodzi na +

    Komisarz, Blimek, Bart - nie odpowiadajcie w wątkach, które zakładam.
    Odpowiedzi oleję.
    THX!

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2024, TwojePC.PL