TwojePC.pl © 2001 - 2024
|
|
A R C H I W A L N A W I A D O M O Ś Ć |
|
|
|
Gotowanie warzyw na parze? Co i jak dlugo parowac ? :) , Nazgul 7/09/09 11:51 Mam parowar, niestety wsysnelo mi gdzies tabelke jakie warzywo jak dlugo gotowac. Ma ktos taka tabelke lub informacje? google jakos mi nie pomaga.
A tak ma szybko: Jak dlugo gotowac ziemniaki i brokuly ?people can fly, anything
can happen...
..Sunrise.. - Wiesz... , Wolf 7/09/09 12:12
Ziemniak ziemniakowi nie rowny, tak samo brokuly...
Sprawdz widelcem czy juz miekkie, a jesli nie to jeszcze troche pogotuj...
Taka tabelka co jak dlugo gotowac to o kant dupy rozbic...Vey iz mir! - hmm , _oLo_1984 7/09/09 14:04
brokuły, kalafior, fasolka, marchewka - to gotuję przez pół godziny. Innych warzyw lub mięs jeszcze nie próbowałem robić :-)awake - do "miękkości" , Doczu 7/09/09 19:54
Jak pisał Wolf - warzywo, warzywu nie równe. - jednak google coś wydalają... , Chrisu 7/09/09 21:47
http://www.google.com/...cial&client=firefox-a /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\ - Ortodoksyjnie , szpieg Szoguna 8/09/09 00:10
Wszystko co zjedzone na surowo nie wraca w dwójnasób należy gotować 0 minut.
Pół godziny na brokuły, to raczej krem wyjdzie - testuj widelcempiwo ... hmmm - to pewnie się pije :) - Patrzalem z ciekawosci , Dhoine 8/09/09 08:37
na moj parowar, na ktorym mam nadrukowane podpowiedzi czasow. I przy warzywach jest 10-50 minut :| - taaa na brykiecie do grilla , Wedrowiec 8/09/09 10:33
są podane czasy...
kiełbasa: 1-2 minuty (u mnie ~30-90 minut)
karkówka: 10 min (0,5h-1h)
kurczak cały: 1h (nawet bym nie próbował tego robić na grillu)"Widziałem podręczniki
Gdzie jest czarno na białym
Że jesteście po**bani" - nie znasz się ;) , Chrisu 8/09/09 16:22
wrzucasz full węgla, rozpalasz, jak się cały zapali wrzucasz kiełbasę. Max 2 min i czarna ;)
Ostatnio dopieszczałem kiełbaskę dla siebie - 90 min super była... /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\ - noo wiesz, czarna czarną , Wedrowiec 8/09/09 16:35
ale nawet taka "zjarana na węgiel" często w środku to surowizna ;)
Ja lubię przypalone ale również ostro wytopione ze środka."Widziałem podręczniki
Gdzie jest czarno na białym
Że jesteście po**bani" - dodam, że po raz pierwszy , Chrisu 8/09/09 21:45
zrobiłem coś co uwielbiam - pieczonki...
Do garnka takiego nad ogień (z braku ognia robiłem to w piekarniku) wrzucasz kolejno warstwami - boczek, ziemniaki w plastrach, odrobinę cebuli i znowu boczek, ziemniaki... Doprawiasz tylko solą i pieprzem i dusisz, dusisz i dusisz... Dusiłem 5 godzin, a że brakło mi boczku to dorzuciłem pół na pół z karczkiem. Wyszło mi po 0,6 kg boczku i karczku i tak 2-3 kg ziemniaków... REWELACJA! /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\ - brzmi bardzo zachęcająco, muszę przetestować :) , Wedrowiec 8/09/09 22:54
z klimatów grillowych polecam czosnek zapakowany w folię aluminiową -> masło czosnkowe (na gorąco oczywiście) oraz właśnie ziemniaki pokrojone przekładane cebulą, posmarowana całość masłem, można posolić, posypać różnymi przyprawami, dodać np. pieczarki pokrojone, całość zawijane w folię aluminiową. Taki szaszłyk ziemniaczany. Piec aż będzie mięciutkie :)
Jedno i drugie można pewnie zrobić w piekarniku, pyszne :]"Widziałem podręczniki
Gdzie jest czarno na białym
Że jesteście po**bani" - k**** ma* , yorg5 9/09/09 18:41
aż się zaśliniłem!The Borg's frightening appearance
may scare small children.
- pieczonki sa niesamowite , Nazgul 10/09/09 09:46
ja mam zeliwny gar ktory ma ponad 20 lat. Wychodza z niego przepyszne. Chyba w weekend zrobimy
Krzysiu jesli chodzi o mieso w pieczonkach to:
zamiast tony boczku uzyj piersi z kurczaka, schabu, karczku. Sa jeszcze smaczniejsze. Bocziem zrob tylko scianki gara.
I najwazniejsze - mam nadzieje ze robisz je nad ogniskiem? Wtedy godzinke, moze 1,5 pieczenia i sa gotowepeople can fly, anything
can happen...
..Sunrise.. - niestety , Chrisu 10/09/09 10:34
jak pisałem - nie mam gdzie ognia rozpalić ;). Dlatego też - piekarnik i tam dochodzą... /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\
|
|
|
|
|
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2024, TwojePC.PL |
|
|
|
|