TwojePC.pl © 2001 - 2025
|
|
A R C H I W A L N A W I A D O M O Ś Ć |
|
|
|
[OT] Ciasto na pizze - co przede wszystkim wpływa na jego elastyczność? , dawidy 22/07/06 14:23 Czy to moze byc kwestia pieca? Bo jak robie u dziewczyny to jest mieciutkie, a jak u siebie to coś mi sztywnieje za bardzo. Tam jest nowoczesna kuchenka z elektrycznym piekarnikiem, u mnie jakis stary blaszak na gaz, który nawet temperatury nie wskazuje.102594 - to chyba , tommi 22/07/06 14:30
dobrze jak ci sztywnieje :))))))Śmiech to najlepsze lekarstwo na
wszystko, no może z wyłączeniem biegunki. - nie trawie , zorg 22/07/06 14:47
wloskiej kuchni salsa merenqe bachata - u dziewczyny jest mieciutkie ? , seneka 22/07/06 14:57
to chyba rzeczywiscie coś nie tak. Tu jest sposób na twardsze ciasto http://erectile-dysfunction.safemeds.com/ - Pewnie temperatura , Agnes 22/07/06 15:26
za wysoka i wysuszasz ciasto.Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
Fizyk, a to jego Meta... - Za wysoka? , Wolf 22/07/06 16:55
Oryginalna wloska pizza, niewazne czy na cienkim czy grubym ciescie, powinna sie piec w wysokiej temperaturze przez 15 do 20 minut, dokladnie tak jak w pizzerniach...
Jedynie temperatura w granicach 240-250 i wiecej stopni moze faktycznie wysuszyc ciasto tak mocno ze nie bedzie ono dobre...Vey iz mir! - no i wlasnie mam obawy, ze to chyba ten moj piec za mocno sie rozgrzewa , dawidy 22/07/06 17:01
trzeba bedzie sprobowac wczesniej pizze wkladac ;)102594 - Tutaj tez moze byc problem :) , Wolf 22/07/06 17:17
Pizze powinnno wie wkladac do pieca w temp 210-220 stopni i taka temperature utrzymywac...
Jak wiadomo jest wiele sposobow na ciasto, a rozne ciasto moze roznie reagowac na rozne temperatury, ja opisuje tutaj temperatury i sposoby w ktorych zostalem nauczony piec pizze i tego sie trzymam - pizza wychodzi wprost idealnie...Vey iz mir!
|
|
|
|
|
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2025, TwojePC.PL |
|
|
|
|