Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » NimnuL 21:45
 » krismel 21:43
 » exmac 21:40
 » JaroMi 21:39
 » JE Jacaw 21:37
 » RoBakk 21:35
 » bajbusek 21:35
 » Kenny 21:32
 » jablo 21:27
 » wrrr 21:23
 » metacom 21:16
 » J@rek 21:16
 » Artaa 21:08
 » Pawiano 21:06
 » Tomasz 20:58
 » ligand17 20:53
 » b0b3r 20:51
 » @GUTEK@ 20:50
 » marekzi 20:41
 » myszon 20:41

 Dzisiaj przeczytano
 24778 postów,
 wczoraj 33295

 Szybkie ładowanie
 jest:
włączone.

 
ccc
TwojePC.pl © 2001 - 2025
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

[OT] Ciasto na pizze - co przede wszystkim wpływa na jego elastyczność? , dawidy 22/07/06 14:23
Czy to moze byc kwestia pieca? Bo jak robie u dziewczyny to jest mieciutkie, a jak u siebie to coś mi sztywnieje za bardzo. Tam jest nowoczesna kuchenka z elektrycznym piekarnikiem, u mnie jakis stary blaszak na gaz, który nawet temperatury nie wskazuje.

102594

  1. to chyba , tommi 22/07/06 14:30
    dobrze jak ci sztywnieje :))))))

    Śmiech to najlepsze lekarstwo na
    wszystko, no może z wyłączeniem biegunki.

  2. nie trawie , zorg 22/07/06 14:47
    wloskiej kuchni

    salsa merenqe bachata

  3. u dziewczyny jest mieciutkie ? , seneka 22/07/06 14:57
    to chyba rzeczywiscie coś nie tak. Tu jest sposób na twardsze ciasto http://erectile-dysfunction.safemeds.com/

  4. Pewnie temperatura , Agnes 22/07/06 15:26
    za wysoka i wysuszasz ciasto.

    Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
    Fizyk, a to jego Meta...

    1. Za wysoka? , Wolf 22/07/06 16:55
      Oryginalna wloska pizza, niewazne czy na cienkim czy grubym ciescie, powinna sie piec w wysokiej temperaturze przez 15 do 20 minut, dokladnie tak jak w pizzerniach...
      Jedynie temperatura w granicach 240-250 i wiecej stopni moze faktycznie wysuszyc ciasto tak mocno ze nie bedzie ono dobre...

      Vey iz mir!

      1. no i wlasnie mam obawy, ze to chyba ten moj piec za mocno sie rozgrzewa , dawidy 22/07/06 17:01
        trzeba bedzie sprobowac wczesniej pizze wkladac ;)

        102594

        1. Tutaj tez moze byc problem :) , Wolf 22/07/06 17:17
          Pizze powinnno wie wkladac do pieca w temp 210-220 stopni i taka temperature utrzymywac...
          Jak wiadomo jest wiele sposobow na ciasto, a rozne ciasto moze roznie reagowac na rozne temperatury, ja opisuje tutaj temperatury i sposoby w ktorych zostalem nauczony piec pizze i tego sie trzymam - pizza wychodzi wprost idealnie...

          Vey iz mir!

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2025, TwojePC.PL