Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » Shark20 01:39
 » BoloX 01:09
 » Martens 00:54
 » Pinokio.p 00:49
 » doxent 00:17
 » Chrisu 00:06
 » XepeR 00:04
 » john565 23:56
 » rooter666 23:55
 » Pio321 23:53
 » muerte 23:44
 » cVas 23:40
 » yanix 23:32
 » Kenny 23:28
 » Flo 23:16
 » dugi 23:12
 » DJopek 23:11
 » ManiusNG 23:02
 » maddog 22:59
 » faf 22:51

 Dzisiaj przeczytano
 41129 postów,
 wczoraj 25974

 Szybkie ładowanie
 jest:
włączone.

 
ccc
TwojePC.pl © 2001 - 2024
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

[Big OT] Nowe (-: Dajcie przepis na coś dobrego z grilla (-: , pjfox 17/06/03 10:27
Hej. Wybieram się na grilla jutro, i bym coś zjadł dobrego z w/w przyrzadu (zwanego po polsku swojsko rusztem).

Mam pomysł na jakieś mięsko, ale może brać zna jakies fajne przepisy, na ostro lub dowolnie - byle ciekawie. Na pewno wezmę pieczarki - aby je spróbować grillowane.

albo może link (zaraz siadam do google (-: )

taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  1. kielbaska slaska rzadzi , vector 17/06/03 10:30
    proste, klasyczne a jak smakuje
    bierzewsz kielbache, robisz nacieica, wkladasz kawalki cebuli (mozna polac piwkiem) i czekasz az sie upiecze.
    prostota jest najlepsza

    1. nacinać też trzeba umiec :) , Piotrxyzabc 17/06/03 12:39
      ...proponuję nacinanie na krzyż wtenczas cały tłuszcz wycieknie z kiełbasy.. dobrze ja przypiekając w srodku

  2. karczek... , PrzeM 17/06/03 10:32
    ...a dzień wcześniej w marynacie.
    Piersi z kurczaka, ale mogą się za bardzo wysuszyć.
    Kaszanka.
    Kawał mięcha podlewany piwem.

    PrzeM

    above the mind - powered by meat...

    1. a marynata to.... , pjfox 17/06/03 11:24
      ? ? ? (-:

      taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    2. Tak! Właśnie karczek! , Fl@sh 17/06/03 19:22
      Starsza mi zawsze robi - w jakiejś zalewie na alkoholu. Sypię po tym przyprawką do kurczaka i jest supero!

      Sprzedam drewno pod każdą
      postacią ;-) GG: 687866

  3. kilka , McRabbit 17/06/03 10:34
    1. biala surowa (nie nacinac) marynata z papryki i ziół - bajka
    2. karkowka - marynata ziolowa lub ostra
    3. piers kuraka, lekko rozbita do srodka papryka chili, i oluwki zielone bez pestek no i ser zolty, robisz rolade - pyszne papryczek nie zjadec lepiej :-))
    4. poledwiczka najlepiej tylko pieprz - solic pod koniec zmarzenia
    wszystko powinno najpierw lezec kilka godzin w lodowce zalane marynata i poprzekladane cebulka

    pozdrawiam
    i smacznego

    rabbit@dobrze.robi.to :-))

    1. podpisuje sie pod numerkiem , bartek_mi 17/06/03 13:00
      3 - piers z kurczaka z grilla - mniam mniam i szybko - mozna czekac na reszte mieska :)

      dzisiaj jest jutrzejszym wczoraj

      1. racja , McRabbit 17/06/03 13:48
        z tym ze ja robie karczek jeszcze szybciej, nisko ruszt prawie krwisty :-))
        najwazniejsze to dodac solina koniec

        pozdrawiam

        rabbit@dobrze.robi.to :-))

  4. Barbie Cue?;-D , bwana 17/06/03 10:35
    Cos delikatniejszego: piers z kurczaka lekko rozbita (po jednej stronie, tej z blonka - i bez skojarzen:-D), natarta przyprawami rozmaitymi (najlepiej jak taki wynalazek posiedzi w przyprawach kilka(nascie) godzin - w lodowce oczywiscie). Przed polozeniem na grill miesko wytarmosic w oliwie/oleju i sypnac na nie jeszcze czerwona papryke (to glownie dla poprawienia wrazen estetycznych).

    "you don't need your smile when I cut
    your throat"

    1. leprze jest mieso , Okota 17/06/03 11:03
      z nuzek kurczaka sosu BBQ nie kupisz niestety w polsce...a le zamarynowac da sie ketchypem (heintz najleprzy) z przyprawami i na grill to mniaaaaaaam

      Dyslektyka błąd nie pyka...
      RTS wszechczasów:
      Supreme Commander

      1. kazdy lubi inaczej, jak mawia moj znajomy nekrofil;-D , bwana 17/06/03 11:08
        z keczupow Heinz jest faktycznie Ok, ale najbardziej pasuje mi "Keczup nr VII". Piersi kurczece wg. mnie nadaja sie na grill glownie dlatego, ze sa gotowe do spozycia duzo wczesniej niz np. czerwone mieso i moga stanowic niezle preludium do wyzerki. No ale kazdy lubi inaczej;-D

        "you don't need your smile when I cut
        your throat"

        1. co jak co, ale z ketchupów... , Cezi 17/06/03 11:12
          ...to najlepsze pudliszki ostre, heinz na drugim miejscu ze względu na zmianę smaku przez konserwanty.
          A najlepszy to był zawsze Krzepki Radek!

          "Silence is sexy" Blixa Bargeld

          1. Dupa rakieta ;))) , slanter 17/06/03 23:32
            Najlepsza była Słodka Ania ;) pzdr

            owoc żywota twojego je ZUS

  5. jakby cię googlowanie wyczerpało , Agnes 17/06/03 11:03
    to podaję gotowy link:
    http://www.pclab.pl/...ile=viewthread&tid=4395

    Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
    Fizyk, a to jego Meta...

  6. Skrzydełka kurczcze.... , petropanko 17/06/03 11:04
    kupujesz 1/2 kilo, nacirasz przyprawą, grilujesz na folii, jak gotowe zjadasz. Może nie będzie wiele do zjedzenia, ale ile do lizania :). A jaką radochę psy mają!

    -petropanko-

    1. psy ?? , McRabbit 17/06/03 11:20
      ja tam mojemu kosci z drobiu nie daje
      zreszta z takiego skrzydlka malo co zostaje po mnie :-))

      pozdrawiam

      rabbit@dobrze.robi.to :-))

    2. E tam, Zebulo mojej siory.... , petropanko 17/06/03 11:45
      (bernardyn, jakieś 50kg żywej wagi), to tych kostek nawet nie gryzie :). Tylko omieli ozorem i czeka na następne.

      -petropanko-

      1. moj wazy 30 , McRabbit 17/06/03 11:55
        po 7 miesiacach:-))
        oczywiscie z lakomstwa polyka w calosci wszystko co mu sie da,
        ograniczam go jednak tylko do suchej karmy :-))

        rasa labrador retriver

        pozdrawiam

        rabbit@dobrze.robi.to :-))

      2. Khi, khi , muminisko 18/06/03 00:41
        Khi, khi - owczarek szkocki 52kg (w końcu lat mamy, biedaczek
        wychudł mi nieco). Na grilla przestałem go zabierać, od kiedy dla wymuszenia roladki z piersi by Rabbit począł terroryzować mi znajomych. Obaj podpisujemy sie wszystkimi kończynami - roladki z piersi+serek roolez!!!

        Modern Battles Club - the best
        wargames club on the world
        http://www.grzes.czasem.robi.to

  7. Mam dwa świetne przepisy na grilla , Cezi 17/06/03 11:10
    Tuńczyk w tymianku:
    Trzeba kupić płaty tuńczyka surowego (często do dostania w hieprmarketach - mięso tuńczyka trzeba oceniać ilościowo jak normalne mięsne kotlety, bo jest wyjątkowo sycące). Taki płat powinien mieś ok 2-3cm grubości, zwykle cięty w poprzek ryby. U nas trudno o świerzy tymianek, więc najlepiej obsypać płaty ziołami prowansalskimi. Tuńczyka od tak na grilla nie wrzucamy, bo w mig uschnie na wiór. Należy każdy płat zawinąć w folię aluminiową, wtedy soki z mięsa nie uciekają. Będzie widać po mięsie, że jest już gotowe, a trzymamy je podobnie jak inne kotlety na grillu.
    Camambert na gorąco:
    Należy zainwestować w ser typu camambert. Jakieś nasze Turki odpadają, osobiście (u nas, ale i we Francji skąd pochodzą przepisy) kupuję Rustique (najczęściej dostępny w Carrefour i Auchant - bardzo 'aromatyczny', ale tym nie należy się przejmować, bo im bardziej 'jedzie' tym lepszy). Najważniejsza sprawa, to aby ser był w drewienkowym opakowaniu, bo inaczej się zwarzy. Należy takie kupione coś wyjąć z drewienka, pozbyć się wszelkich papierków i takie nagie wpakować z powrotem do drewienka. Następnie korzystamy ze wszędobylskiej folii aluminiowej i opatylamy drewienko po zewnętrznej jedną wartswą. Tak przygotowany ser zakopujemy w zgaszone (ale jeszcze bardzo ciepłe) węgle i trzymamy 8 minut (dokładnie). Po wyjęciu ser powinien być w postaci płynnej, poza białą, nieco osmoloną, ale też jadalną, skórką. W tym momencie wszyscy powinni skoczyć z kawałkami bułeczek do sera (nie wyjętego z drewienka, bo rozpłynie się po stole) lub jak żabojady z bagietką. Czysta rewelacja, która zbliża ludzi (odradzam rozkładanie po talerzach, bo wystygnie i zastygnie). Niestety czasem potrafi nam się serek zwarzyć, daje się go zjeść, ale to już nie to.

    "Silence is sexy" Blixa Bargeld

    1. To ja w sprawie tymianku , bwana 17/06/03 11:48
      Moja mama normalnie w doniczce uprawia m. in. wlasnie tymianek, takze zapaleni smakosze moga sobie zrobic wlasny "ogrodek ziolowy" wlasnie w ten sposob.

      "you don't need your smile when I cut
      your throat"

      1. trochę źle się wyraziłem... , Cezi 17/06/03 18:29
        ...nawet we Francji nie sprzedają tymianku od tak w supermarketach. Chodziło mi raczej, że trzeba samemu zadbać o coś takiego. Np. własna plantacja, albo zielna okolica. A co do tej Francji, to na południu pełno tego rośnie wszędzie (i nie tylko tymianku), ale nikt normalny tego nie zbiera, tylko moja znajoma Polka :)

        "Silence is sexy" Blixa Bargeld

    2. Woooow! , kkom 17/06/03 11:51
      ...wyjdziesz za mnie? :p

      pozdr.!
      Krzys

      404 - Sygnaturka under
      construction

      1. to jak juz sie pobierzecie, mozecie mnie adopotowac , bwana 17/06/03 12:06
        ;-D

        "you don't need your smile when I cut
        your throat"

      2. bez przesady... , Cezi 17/06/03 18:25
        ...związek homoseksualny i do tego adoptowane dziecko (córka!!!), to już mi się w głowie nie mieści.

        Jakbyście mi zaproponowali ślub z bwaną i adopcję kkom'a, to miało by to dla mnie jakieś ręce i nogi.

        Holendrzy, wszędzie Holendrzy...

        "Silence is sexy" Blixa Bargeld

      3. Buahaha, tolerancja , slanter 17/06/03 23:34
        musi być ;))))) pzdr

        owoc żywota twojego je ZUS

  8. dobre sa... ziemniaczki :))) , Wedrowiec 17/06/03 11:14
    robisz "szaszlyk" w folii aluminiowej - przekladaniec z ziemniakow, cebuli, mozna tez miechem poprzekladac, calosc posypujesz roznymi przyprawami (mix), zawijasz w folie aluminiowa i na grillka - piecze sie dosc dlugo ale jest pyyyszne :))))
    mozna to nawet w domu w piekarniku zrobic :))))

    "Widziałem podręczniki
    Gdzie jest czarno na białym
    Że jesteście po**bani"

  9. Udka z kurczaka na grillu , NimnuL-Redakcja 17/06/03 11:15
    sa super .. udka kurczaka smarujesz olejem, obsypujesz przyprawami w rzucasz na ruszt ;))

    smacznego ...

    Gdyby nie wymyślono elektryczności,
    siedziałbym przed komputerem przy
    świeczkach.

  10. heheh , MayheM 17/06/03 11:21
    kaszaneczka oraz karczek :))) dwa krole grilla jak dla mnie :)
    Kaszanka - po prostu kladziesz, pieczesz i masz, a karczek - najlepiej w przyprawach kupic np. w TESCO albo gdziestam.
    Pozd

  11. Do każdej smażonej rzeczy , milekp 17/06/03 11:28
    no może oprócz ryby - dodawaj cząber. Nadaje potrawom aromat, smak i poprawia trawienie takich ciężkich rzeczy

  12. Pstrąg zcytrynką... , rulezDC 17/06/03 11:35
    Niebo w ustach:
    1 .Patroszysz, czyscisz,
    2. do środka cytrynka, jakies przyprawy papryka, itd itd,
    Smarujesz maselkiem, zawijasz w sreberko :)
    i na grilla nic lepszego
    pozdrowka

    koniec koniec koniec

  13. a moze tak nie z grilla, ale za to palce lizać czyli , Chrisu 17/06/03 12:31
    pieczonki? Musisz mieć garnek do pieczenia w ogniu. Układasz warstwami boczek, cebule, ziemniaki, każdą warstwę piepszysz solisz... 2-4 godziny w ognisku i zajadasz miodzik...

    Co do samego przepisu to coś się tam jesczze doadaje, ale co, to ktoś musi mi pomóc ;)...

    /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\

  14. karkóweczka w ziólkach polewana piwem w trakcie pieczenia mniam , Thadeus 17/06/03 13:28
    pychotka no i rzeczone kiełbaski zawsze nie do pobicia

    ...

  15. a więc , pjfox 17/06/03 14:10
    wybór padł na karkóweczkę - w zalewie ostro czerwono ostrej piwno oliwowej z czosnkiem itd

    obaczymy co to z tego wyjdzie ((-: (jutro grill na razie się moczą plastry)


    big thx za zainteresowanie (i proszę o jeszcze - i inni pewnie skorzystają )

    taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  16. kuuuuuuuuu.waaaaaaa ale... , prezesmaks 17/06/03 15:38
    jestem przez Was głodny... Już wystarczyyyyy!!!!!!!!! :))))))

    No pain No game!!!

  17. A więc coś dla wegetarian i nie tylko , kerad 17/06/03 18:25
    1. Kabaczek - kroimy w plasterki 0.7 cm; smarujemy olejem; posypujemy przyprawami dla smaku np. Vegeta; pycha
    2. Czosneczek - kładziemy całe główki z łupinkami; jak zmięknie to pyszota + wszystkie minusy czosnku :))
    3. Cebulka -przecinamy na pół; posypujemy solą co by skruszało

    PS1. Polecam zdecydowanie opcje 1 super.

  18. Wszyscy tylko o grillowaniu gadają ;-) , zartie 17/06/03 19:51
    Kumpel z pracy mi dzisiaj zachwałał 2 dania:
    1. Ziemniaki w mundurkach podgotować, kroić na pół, smarować masłem, posypać koperkiem, zawinąć w folię i upiec.
    2. Ryba pieczona w liściach chrzanu.

    Gdybym dostawał złotówkę za każde przekleństwo pod adresem Microsoftu już dawno byłbym milionerem

    1. ad 2. , prezesmaks 17/06/03 20:22
      a ja myślałem że chrzan to bylina i jako takich liści nie ma...A może się mylę...?

      No pain No game!!!

      1. hehe , Chrisu 17/06/03 22:30
        źle myślałeś :)

        /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\

  19. kumbasa , mel2 17/06/03 23:51
    mit kątofle i duuuuuuuuuuuuuzo piwa - mniam

    Don't lose your head,
    There can be only one.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2024, TwojePC.PL