1. spójrz głęboko w śmiejące się oczka
2. rozdziel dwie zgrabne nóżki dwoma kochanymi rączkami
3.ściskaj i masuj kontenery z mlekiem
4. sprawdzaj palcem w regularnych odstępach czasu czy miska (wyściełana futerkiem) jest dobrze natłuszczona
5. delikatnie dodawaj twrdego banana do miski pracując nim w tył i przód aż do ubicia piany. Dla lepszych rezultatów wyrabiaj w między czasi kontenery z mlekiem
6. gdy w piecu będzie dobrze nagrzane , wsuń banana głęboko do misy i nakryj jajkami, poczekaj aż wszystko dobrze przesiąknie, lecz nie zapomnij o rytmicznym miesznaiu
7. cisto będzie gotowe gdy banan stanie się miękki
dla lepszego efektu powtarzaj kroki od 3-5
Uwagi:
Jeśli pieczesz w nieznajomej kuchni wyczyść dokładnie przybory kuchenne przed i po użyciu. Nie wylizuj miski do mieszania po użyciu.